torsdag 12 maj 2011

Sådan fik politiet hovedvidne til at tale

To politifolk, der overtalte en AK 81 rocker til at 'hoppe af' og samarbejde med politiet, afhøres i dag i retten i Glostrup under retssagen mod 16 rockere fra Hells Angels og AK 81
http://ekstrabladet.dk/112/article1553072.ece

For første gang fortæller politiet, hvordan de overbeviste medlem af AK81 om, at han skulle vidne mod klubben.
Det var mistro fra rockerkammeraterne i AK81, der fik hovedvidnet i den store rockersag, til at lægge kortene på bordet over for politiet og fortælle alt, hvad han vidste.

I dag er den unge mand politiets vigtigste bevis i den store sag mod flere medlemmer af Hells Angels og supportergruppen AK81 ved retten i Glostrup.

Hele torsdagen er sat af til, at politifolk skal fortælle, hvordan det lykkedes at vinde det altafgørende hovedvidne over.

Den unge M blev i efteråret 2009 fængslet for et overfald på en 24-årig mand fra Vindinge, der blev banket ned med et baseballbat.

Mens han sad i arresten i Roskilde valgte M at tilstå sin rolle i overfaldet, fordi det ikke var et overfald, der var sket i "klubregi".

Men kort efter opsnappede politiet samtaler mellem folk fra rockermiljøet ved at aflytte de mobiltelefoner, som de havde i al hemmelighed inde i arresten. Her blev M omtalt som stikker.

"Nu skal jeg ikke gøre mig til dommer, men det ser ud som om, han har stukket dem", lød det i en af telefonsamtalerne.

Samtidig kunne efterforskerne se, at mængden af andre HA'ere, der havde lyst til at skrive til den fængslede M pludseligt faldt.

- Lige pludseligt modtog han ikke så meget post som de andre i sagen, fortæller en af de kriminalassistenter, der har været med til at efterforske den store rockersag.

Derfor valgte politiet i februar 2010 at fortælle M og hans advokat, hvordan situationen var.

- Vi mente, at vi havde en forpligtelse over for M til at fortælle ham om de her samtaler, fortæller kriminalassistenten.

Det gjorde ikke sagen bedre, at både M's kæreste og forældre også lod sig afhøre. For M havde tilsyneladende fortalt dem mere end han - ifølge rockermiljøets kodeks - burde.

Efter et møde på Politigården, hvor M gennemgik sagen mod ham sammen med sin advokat, bedyrede han, at "han ville sove på det".

Og efter en nattesøvn, som man kun kan gisne om hvordan forløb, så valgte den unge rockerspire, at han var parat til at lægge det hele på bordet.

- Der blev bare sagt "så går vi i gang". Og så gik vi ind på mit kontor og begyndte afhøringen, fortæller kriminalassistenten. 
http://www.fyens.dk/article/1847728:Indland-Fyn--Saadan-fik-politiet-hovedvidne-til-at-tale

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar