måndag 30 maj 2011

Ber statsråd granske NRK - Alle har krav på personvern uansett hva man måtte ha på rullebladet, sier Dagfinn Høybråten.


Tilsammen 37 millioner kroner i form av dagpenger, uførepensjon og andre trygdeutbetalinger skal ifølge redaksjonen ha blitt utbetalt til ulike medlemmer av motorsykkelklubben i perioden 2002–2009.

«Han er medlem i Hells Angels og fikk en halv million kroner fra Nav i 2009», skriver NRK Brennpunkt i en nettsak i begynnelsen av mai. Redaksjonen oppgir at to av tre medlemmer i Hells Angels har fått penger fra Nav de siste årene.

«Det viser en gjennomgang NRK Brennpunkt har gjort over trygdeutbetalinger fra Nav til ett hundre enkeltmedlemmer i Hells Angels», sies det i nettsaken hvor det opplyses til at tallmaterialet fremkommer i «registre» med taushetsbelagt informasjon.

Tidligere arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten reagerer sterkt på at NRK har fått tak i denne informasjonen, skriver Aftenposten.

Han ber arbeidsminister Hanne Bjurstrøm granske hvordan statistikken havnet i NRK.
- Det er åpenbart at det har vært mulig å få ut informasjon om trygdeutbetalinger på individnivå. De kan bare komme fra Nav opprinnelig. Om de enten kommer direkte fra Nav eller via andre offentlige registre er underordnet. Det jeg reagerer på er at opplysninger om pensjonsforhold på individnivå er tilgjengelig for allmennheten på denne måten, sier han til Aftenposten.  Publisert 27.05.2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar