fredag 27 maj 2011

Våldet inget som drabbar gemene man

Såvitt polisen vet är det en liten och begränsad krets som på ett eller annat sätt varit involverade i de många våldsamma händelserna i Sjöbo sedan i vintras.

Polisen i Ystad bekräftade under torsdagen att den man som knivskars i Malenas park i januari hade anknytningar till Crazy Coyotes. Klubben som helhet är dock inte känd av polisen som ett kriminellt gäng utan har snarare hållit en låg profil.

Crazy Coyotes ingår i den så kallade Sverigemodellen, och visar öppet sina sympatier för Hells Angels-sfären.

– Sverigemodellen är ett sofistikerat sätt av HA att knyta till sig mindre mc-klubbar. Man vill förebygga att klubbarna går över till andra grupperingar, säger författaren Lasse Wierup, som studerat kriminella gäng i Sverige i flera år.

Om det visar sig att branden i Crazy Coyotes klubbhus har anlagts av anhängare från exempelvis Outlaws, tror han att HA kommer att reagera.

– Hells Angels har dock börjat få glest i leden i Skåne. I Malmö har man bara en handfull medlemmar kvar. Outlaws är helt klart en utmanare för dem.
http://www.ystadsallehanda.se/sjobo/article1480345/Valdet-inget-som-drabbar-gemene-man.html

Sverigemodellen: Payback Sverige ger replik till Lasse Wierup och genmäle till Ystad Allehandas artikel

Ystads Allehanda publicerar idag en artikel benämnd "Våldet inget som drabbar gemene man". I artikeln får Lasse Wierup ensidigt komma till tals och framföra sin felaktiga syn på en bikerkulturelll företeelse varför jag härmed tvingas gå i svaromål.

Lasse Wierup säger i artikeln följande: "Sverigemodellen är ett sofistikerat sätt av HA att knyta till sig mindre mc-klubbar. Man vill förebygga att klubbarna går över till andra grupperingar. Då detta är ett lika okunnigt som felaktigt yttrande i sak vill jag ge delge fakta i saken och replikera som följer:
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/sverigemodellen-payback-sverige-ger-replik-till-lasse-wierup-och-genmaele-till-ystad-allehandas-artikel-641510

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar