torsdag 26 maj 2011

Nu har Värmlands tingsrätt meddelat dom i det omfattande ekobrottsmålet med Hells Angels. HA-ledaren och en medlem får de högsta straffen – fem år var.

Det är den största utredningen som polisen i Värmland hittills varit inbladad i. Efter ett och ett halvt års utredning ställdes 17 personer inför rätta misstänkta för att genom bluffakturor undanhållit runt 50 miljoner kronor.

I går kom till sist domen efter att ha skjutits upp två gånger.
En 40-årig man, medlem i Hells Angels, döms till fem års fängelse för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

En annan klubbmedlem, 47 år gammal, döms också han till fem års fängelse. Mannen fälls för grovt bokföringsbrott, medhjälp till grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och medhjälp till grovt skattebrott samt brott mot aktiebolagslagen

Tre av de åtalade frias helt. Övriga döms till allt från dagsböter upp till ett år och tre månaders fängelse.
http://www.vf.se/nyheter/karlstad/langa-straff-i-ha-harvan


12 personer fällda i ekohärva

Våren 2009 slog polisen i Värmland till mot Hells Angels. Insatsen gick under namnet "Operation Morgan", och resulterade i att 17 misstänkta åtalades för ekobrott i mångmiljonklassen.
I dag dömdes 12 personer, varav tre till fem års fängelse. 

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2449462/12-personer-fallda-i-ekoharvaDet blev fällande dom för 12 av de 15 män som åtalats för ekonomisk brottslighet. Bland de dömda finns tre män från Degerfors.
http://svt.se/2.33831/1.2437510/fangelse_for_degerforsbo_i_ekobrottsharva


L%C3%A5nga%20f%C3%A4ngelsestraff%20f%C3%B6r%20HA-medlemmar
I dag föll domen i det uppmärksammade ekobrottsmålet där flera av Hells Angels Karlstads medlemmar figurerat. Värmlands tingsrätt dömer HA-presidenten, en 47-årig man från Härtsöga, till fängelse i fem år för grova bokförings- och skattebrott. Det handlar i huvudsak om svartjobb inom byggbranschen och mångmiljonbelopp som aldrig redovisat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar