fredag 27 maj 2011

Om märket och begreppet Onepercent – 1 %

När polismyndigheterna kapitalt misslyckats med att leda i bevis att mc-klubbarna är kriminella organisationer har de på sistone ändrat taktik och försöker istället kriminalisera olika mc-klubbar utefter bärandet av 1-% märket. Polisen går så långt att de menar att märket i sig skulle bevisa att klubben är en kriminell organisation. Låt mig börja med att en gång för alla slå fast så ingen svävar i tvivelsmål: 1 %-märket har ingenting med kriminalitet att göra!
För att kunna ge märkets innebörd en ordentlig genomlysning väljer jag att dela upp förklaringen av märkets betydelse i två delar: Livsstil och moral.

Enprocent-märket har ingen allmänt fastställd definition varför också varje förklaring blir en personlig tolkning av märkets innebörd. En innebörd som aldrig fullt ut kan förklaras för den oinvigde. ”If i had to explan it – you wouldn´t understand it”!


1 %-märket handlar om hängivenhet till bikerkulturen, till hojen, till klubben, brödrarna och bikerkulturens moral- och hedersbegrepp.
Enprocentkulturen handlar om att man väljer att leva ett liv dedikerat till bikerkulturen. Det är en livsstil. Det är en övertygelse – Det är ett sätt att vara!


Peter Schjerva, Nättidningen Payback / Payback Sverige
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/om-maerket-och-begreppet-onepercent-1-640519

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar