torsdag 16 juni 2011

Outlaws MC har kommit till Dalarna. Det innebär att alla stora internationella MC-gäng nu finns i länet.


– Det började i Rättvik där några individer anslöt sig till Outlaws. Och för några helger sedan fick vi också en gruppering i Falun, säger Mats Jonsson, chef för polisens Kriminalunderrättelsetjänst, KUT.

I Falun består Outlaws av före detta medlemmar i Bandidos och deras underorganisation X-team.
– Man kan ju fundera över lojaliteten i de här gängen eftersom man plötsligt byter tillhörighet. Det är kanske inte lojaliteten som är det viktigaste utan att man tillhör någon form av gruppering.

MC-gängen Hells Angels, Bandidos och Outlaws finns över hela välden. Sedan tidigare finns Hells Angels representerade i Falun genom Red Devils, och Bandidos finns i Ludvika, med underorganisationen No Surrender i Avesta/Fagersta.

Sedan en tid tillbaka har de alltså nu fått sällskap av Outlaws i Rättvik och Falun.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=4557118MC-gänget Outlaws har etablerat sig i Falun.
Det är före detta medlemmar i Bandidos och X-team som nu bytt sida och satt på Outlaws-västar.
– Det säger en del om lojaliteten. Det är att tillhöra en grupp som är viktigt, inte vilken man tillhör, säger Mats Jonsson, dalapolisen.


Det var för några veckor sedan som polisen fick kännedom om att personer med Outlaws klubbvästar gjort sig synliga i Rättvik.

Kort senare hade den grupp personer i Falun som tidigare tillhörde Bandidos och undergruppen X-team satt på sig västar med Outlaws emblem.

Bandidos och Outlaws är normalt rivaliserande.

– Det visar att lojaliteten till gruppen inte är jättestor, säger Mats Jonsson, chef för dalapolisens kriminalunderrättelsetjänst (KUT).


I dagsläget har polisen ingen information om att Outlaws har lyckats hitta en klubblokal i Falun. Däremot har man fått indikationer på att klubben tittat på flera olika alternativ.

– Vi vill helst inte att de ska ha någon lokal. Utan en sådan kan de till exempel inte arrangera fester och det blir svårare för dem att bli accepterade även i den egna organisationen, förklarar Mats Jonsson.


http://www.dt.se/brottsplats/1.3610594-nytt-kriminellt-mc-gang-till-falun

2 kommentarer:

 1. Ha, ha,

  att polisen kommenterar lojaliteten hos de
  som berörs i artikeln är bara tramsigt, som
  polisman skall man beivra , samt utreda brottslighet, att gnälla över misshagliga personers lojalitet till olika för polisen
  bekymmersamma grupperingar är på sandlåde nivå,
  Undersöka om de begår brott, om så är troligt
  gör polisutredning o försöka o åtala dem,,därefter
  sluta gnäll i media,, tönt

  SvaraRadera
 2. Det verkar inte som mats jonsson kan lagen riktigt så jag ska förklara...Att tillhöra en mc organisation är lika kriminellt som att vara polis,det är alltså inte olagligt sen att det finns kriminella personer inom organisationerna är sant lika sant som att det finns kriminella inom polisen...Om poliserna hade haft samma koll på sig som mc killarna har hade antalet kriminella poliser ökat.Så det är väldigt nära förtal om det inte är förtal att överhuvudtaget svartmåla mc organisationerna och mer eller mindre påstå att de är kriminella...Men nu ska ju polisen börja ta betalt för sina tjänster har jag läst och det utöver det vi betalar i skatt och det är väl inte så långt i från kriminellt tycker jag...

  SvaraRadera