torsdag 28 april 2011

Outlaws rycker fram i södra Skåne enligt polisen


På senare tid har det kriminella gänget Outlaws gjort framstötningar i södra Skåne. Polisens bedömare tror dock inte att gänget planerar någon etablering i Sjöbo liknande den som skedde 2007, men vem vet?

- Det är ett spänt läge just nu. Polisen har fullt fokus på den här frågan. Frågan är hur stor effekt skotten i Sjöbo kommer att få på mc-miljön i övrigt, säger kommissarie Patrik Ahrlin, chef för polisens underrättelsetjänst i södra Skåne.

I "värsta, värsta fall" skulle händelsen kunna sätta en sten i rullning, och ge upphov till mer våld, enligt Patrik Ahrlin.

Medlemmar i Bandidos och Outlaws har tidvis setts umgås under fredliga former, och medlemmar har bytt från den ena gängbildningen till den andra. Den senaste tiden kan dock tonen mellan gängen ha ändrats.

Att Outlaws just nu rycker fram i södra Skåne är tydligt. De senaste dagarna har det kriminella gänget öppnat en ny avdelning med namnet Malmö South.

Mc-gänget Veterans från Anderslöv har anslutit sig till Outlaws efter att tidigare ha lytt under Bandidos. Den man som 2007 var president när Bandidos försökte öppna en avdelning i Ystad har häromveckan gått över till Outlaws.

Han ska ha välkomnats av västklädda gängmedlemmar på Sturup samma dag som han släpptes efter ett längre fängelsestraff. Outlaws har också försökt ta över Gessie byakrog, något som stoppades i tisdags kväll när Vellinge kommun beslutade köpa fastigheten. Enligt Outlaws egen hemsida finns också en avdelning i Ystad.

- Vi ser en ökning av Outlaws aktiviteter, säger Patrik Ahrlin.

Han betecknar de olika mc-gängen som "multikriminella".
http://www.ystadsallehanda.se/sjobo/article1452685/Outlaws-rycker-fram-i-sodra-Skane.html

1 kommentar: