lördag 27 augusti 2011

Cannabusiness – om konsten att legalisera en drog

Obama har prövat den. I Holland får man köpa den, röka den, sälja den men inte odla den. I Sverige bekämpar vi den med alla medel. Men hade man varit tvungen att idag välja mellan den och alkohol skulle valet varit enkelt: den gör folk såsiga, någon blir tokig, men ingen blir våldsam. Och det går i princip inte att dö av den.

Cannabis – eller marijuana, hasch, gräs, weed, ganja, skunk, pot, hampa – var ända fram till morfinets genombrott ett vanligt smärtlindringsmedel. Idag är det bara en illegal drog – som många, i USA, Europa och Sverige, vill göra legal.

Johan Anderberg undersöker en kampanj, träffar lagliga och olagliga odlare, lagliga och olagliga brukare, en minister som aldrig tänker ge sig och berättar om tullare som kliar sig i huvudet: ska de släppa in den cannabis som tyska läkare har ställt ut som medicin?
http://www.weylerforlag.se/Cannabusiness.html

Cannabis: Debatten behöver inga rökridåer

Och de anfaller från båda sidor: berätta om en missbrukare som fått försämrat korttidsminne och du får hundra svar som tycker att du glömmer de positiva sidorna av rökningen och borde jämföra med alkohol och tobak.
http://www.dn.se/ledare/signerat/cannabis-debatten-behover-inga-rokridaer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar