torsdag 30 juni 2011

– Om jag säger så här. Det kommer att finnas fyra chapters inom en snar framtid, säger Jonas Bergdahl, president Mongols MC Skandinavien

Hur går det med etableringen i Skandinavien?
– Vi har etablerat oss i Norge. Det var meningen att vi enbart skulle köra Sverige till att börja med men vi har haft bra kontakt med några från Norge. Det är gamla bikers som gillar att åka hoj, säger Jonas Bergdahl.
Vad var syftet med träffen med Outlaws MC?
– Det var en fest. Syftet var att umgås och de kom folk från Skåne enda upp till Luleå. Vi har faktiskt samma färger som Outlaws MC. Vi är svart vita båda två.
Kommer ni ha ett samarbete med Outlaws MC?
– Nej jag vill inte gå in på något mer. Det säger väl det mesta att vi har samma färger.
Kommer ni att etablera er i Danmark och Finland också?
– Ja, det är redan kontakter tagna. Jag vill inte svara på vilka städer men om jag säger så här. Det kommer att finnas fyra chapters inom en snar framtid. Vi finns i Stockholm och på en till ort i Närke.
Hur ser din roll ut som President?
– Min roll är att se till att alla är nöjda och glada, att vi lever efter stadgarna.
Tidigare har det skrivits om en konflikt med Hells Angels. Finns den konflikten i dag?
– Absolut inte. Det finns ingen konflikt. Det finns ett muntligt fredsavtal mellan Mongols och Hells Angels i USA och det ska ju hållas. Vi har inte kommit hit för att skapa massa konflikter. Vi tycker om att åka hoj.
Varför grundades Mongols MC i Skandinavien och hur blev du President?
– Officiellt startade vi i maj men vi fanns någon månad innan det.
– Mongols MC stämmer in på det vi andra kommer ifrån - Brödraskapet. Kärnan i Mongols känner jag sedan många år. Det är personer från Crime Inc och Original Gangsters. En otroligt viktig sak är att Mongols i USA är lika viktiga. Om inte familjen mår bra så mår man inte bra och kan inte tillföra klubben någonting.
Har Mongols MC från USA varit i Sverige?
– De har inte varit Sverige men vi har varit i USA i början av maj.
Hur många är ni i klubben?
– Det går jag inte in på. Vi är tillräckligt många för att känna oss starka. Crime inc är officiell supporter crew till oss också.
Vilka strategier kommer ni använda er av för att synas. Jag läste något om att ni vill synas på nätet. Kommer ni använda er av sociala medier?
– Sist så blev det ju någon som sa att det gäller att synas på nätet. Syns man inte finns man inte brukar jag säga. Vi lever på 2000-talet och man kan inte gå med västen på sig dygnet runt. Vi har en Facebooksida och givetvis lockar det till ett större intresse. Det är ett otroligt viktigt komplement för att skapa ett intresse kring varumärket Mongols MC, säger Jonas Bergdahl till Nyheter24.
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/582589-jonas-bergdahl-mongols-mc

1 kommentar:

  1. Ett "MC klubb" som verkar väldigt medie kåta! Det kan ju båda illa då människor som vill vara tuffa och fräna gör vad som helst för att hamna i media. Detta kan leda till onödigt våld mm bara för ATT hamna i media som stora och farliga.
    https://www.flashback.org/t715772p93

    SvaraRadera