lördag 20 augusti 2011

Krögare trotsade mc-gäng - sköts ned

Den välkände Helsingborgskrögaren är en av få som vågat ta strid med det kriminella mc-gänget Bandidos.

För några år sedan slog han ner två utpressare från Bandidos. I går blev han skjuten inne i sitt eget hem där han bor med sin familj. 

- Vi vet inte ännu om det finns några kopplingar till kretsen runt Bandidos, säger Göran Hassel, informatör vid Helsingborgspolisen. 
  Den skjutne är välkänd krögare i Helsingborg och driver flera restauranger. Han och hans kompanjon är också några av få som vågat sätta sig upp mot kriminella mc-gäng.

För några år sedan blev de uppsökta av två män. De markerade tydligt att de hade en kriminell organisation bakom sig. Den ene sa själv att det handlade om Bandidos.

Budskapet var enkelt. Betala för "beskydd", betala eller dö, betala eller vi bränner ner ställena. Krögarna vägrade.
De säger att de ringde polisen både vid det första utpressningsbesöket och vid det andra. Men polisen hade ingen bil att skicka.

Storslagsmål på torget

Till slut tog krögarna lagen i egna händer. Inför många vittnen blev det storslagsmål på Rådhustorget.
Krögarna dömdes för misshandel. Tingsrätten menade att även om man kunde ha viss förståelse för situationen är det allvarligt om medborgarna tar lagen i egna händer.

1 kommentar:

  1. Hur djävla korkade är svenskarna,här ringer en man o behöver hjälp,då kan man inte hjälpa han.sen tar han saken i egna händer,o ta mig fan hjälper inte staten skurken då.o dömer offret.nu e de dags o emigrera fan i mig.djävla pajasland.

    SvaraRadera