torsdag 18 augusti 2011

– Vi er på plass i oktober


 MC-klubben Mongols Scandinavia tar sikte på være etablert på Amborneset i Leksvik i løpet av oktober.

 Det sier presidenten i klubben til Trønder-Avisa.

– Vi legger inn bud på eiendommen i ettermiddag. Vi skal ha den til slutt, og betaler det som høvs.
Presidenten i Mongols Scandinavia, Jonas Bergdahl (35) fra Stockholm, sier at de har bestemt seg for at de vil ha det gamle samvirkelagsbygget på Amborneset i Leksvik og er villige til å betale det som trengs i en eventuell budkonkurranse. Selger er den svenske Bergman-familen som driver reiselivsbedriften Borg-gården på naboeiendommen. De har lagt ut begge eiendommene for salg, og Bergdahl utelukker ikke at Mongols MC på sikt kjøper begge eiendommene.

– Familien Bergmann driver en reiselivsbedrift i dag med ulike aktiviteter og events. Kan det være aktuelt for dere å videreføre den virksomheten?

– Ja, absolutt. Vi har snakket om det. Vi vil gjerne ha et sted der folk kan komme og ta seg en øl og hygge seg. Reiseliv kan absolutt være en sideinnkomst for oss. Når folk ser at vi bare er vanlige mennesker, tror jeg det skal gå bra.

– Ikke noe å bråke om
Bergdahl spør om det er tilfelle at folk på stedet er så engstelige for dem som man kan få inntrykk av i media. Selv mener han ikke det er noe å bråke om at de vil kjøpe eiendommen i Leksvik.

– Kommunen og folk i Leksvik er engstelige for at dere skal drive kriminell virksomhet?
– Hva for slags kriminell virksomhet skal vi gjøre i Leksvik? Vi vil i stedet holde oss vel med dem som bor der. Når vi kommer i ordning skal vi invitere ordføreren og lokalbefolkningen på åpent hus med grilling. Vi ønsker et godt forhold til våre omgivelser.
– Hvor mange medlemmer kommer det til å bo i klubbhuset i Leksvik?
– Man reiser aldri fra et klubbhus. Til enhver tid kommer det derfor til å være minst tre medlemmer i huset.

Maskinentreprenør
– Skal dere finansiere etableringen i Leksvik med kriminell virksomhet andre steder?
– Nei, det skal vi ikke. Skal vi liksom drive klubbhus med å selge smugeløl i Trondheim? Vi som er medlemmer i Mongols er familiemedlemmer med vanlige jobber liksom folk i Leksvik. Jeg har selv kone og barn.
– Hva arbeider du med til daglig i Stockholm?
– Jeg driver i entreprenørbransjen, med gravemaskiner.
– Er det en virksomhet du også vil ta meg til Leksvik og Fosen?
– Ja, absolutt.

Så til salgsskiltet
– Hva er årsaken til at dere har sett dere ut akkurat dette stedet i Leksvik?
– Jeg var på besøk hos noen kjenninger i området i sommer da jeg kjørte forbi og så skiltet om at stedet var til salgs. Vi stoppet og snakket med dem som eier bygningen. Det er et veldig vakker sted, og jeg har satt meg litt inn i historien om den gamle bygdeborgen i nærheten.
Bergdahl sier at Mongols Scandinavia har rundt 50 medlemmer i dag, de fleste i Stockholm, men de har også medlemmer både i Finland og Norge. Han sier at det ikke er aktuelt å etablere noen egen klubb i Leksvik.
– Leksvik kommer til å være en del av miljøet i Trøndelag og Jämtland.
– Vil dere aktivt rekruttere medlemmer til Mongols fra lokalmiljøet?
– Nei, det behøves ikke. Vi får hele tiden henvendelser fra enkeltpersoner og klubber som vil bli med i Mongols MC.

Må eie en motorsykkel
– Hva skal til for å bli medlem?
– Du skal ha en motorsykkel. Du skal samtidig vite at du begir deg inn i et klubbliv. Vi har litt annerledes prioritering enn en del andre MC-klubber. Vi prioriterer familien. Dersom familien ikke har det bra, kan ikke vedkommende tilføre klubben noe. Fordi vi heller vil bruke tid på familien enn å stå i verkstedet og mekke på motorsykler, prioriterer vi også å kjøre nye Harley Davidsson framfor eldre sykler som krever mer vedlikehold.

– Lokalt er det engstelse for at det skal bli stridigheter mellom Mogols MC og den rivaliserende klubben Hells Angels i Trolla i Trondheim. Dere kan se over fjorden til hverandre dersom dere kommer til Amorneset. Hva er din kommentar til denne frykten?

– Det er ingen krig mellom de to klubbene. Det representerer ikke noe problem. Vi skjøtter om våre ting og de skjøtter om sitt. Vi bruker ikke tid og tanker på andre klubber, sier Bergdahl.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar