onsdag 29 juni 2011

Elva anhållna efter skottdrama i Norrköping

Polisen har gjort ett stort antal gripanden efter skottlossningen i Norrköping i går, då tre personer skadades.
– Just nu är elva personer anhållna i ärendet. De tre som är skadade är också hörda och numera anhållna misstänkta för försök till mord. I går kväll och i natt greps och anhölls ytterligare åtta personer och de är anhållna för försök alternativt medhjälp till försök till mord, säger Mikael Skoog, presstalesman vid polisen i Östergötland, till TT.
Skjutningen tros vara en del av en konflikt mellan minst två, kanske ännu fler, kriminella gäng i Östergötland. Alla de elva som har anhållits är välkända av polisen sedan tidigare, men vilka grupper de tillhör är fortfarande osäkert i vissa fall.
– Allt talar för att det är en uppgörelse mellan två eller flera grupperingar av kriminella, men det är för tidigt att säga vilka. Det är så i den här världen att man kan byta tillhörighet ganska snabbt, säger Mikael Skoog.
Natten till tisdagen inträffade en annan skottlossning i utkanten av Norrköping, då kom ingen till skada. Polisen undersöker eventuella kopplingar till tisdagskvällens dåd.
– Det är klart att vi tittar på det och ser om de har med varandra att göra eller inte, men det är för tidigt att säga, säger Mikael Skoog.
TT

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article13248155.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar