lördag 2 juli 2011

Allmänhet i fara vid Norrköpingsskott


Den häktade 26-åringen har ett långt brottsregister och tillhör ett nyetablerat gäng i Norrköping, M16.
Enligt uppgift till Expressen säger vittnen att han avlossade fyra skott i närheten av bland annat barnfamiljer.
- Det gör att den här händelsen är oerhört allvarlig, säger åklagaren Torsten Angervåg.  Flera medlemmar i M16 satt på Restaurang Deli Bar och kök för att, enligt uppgifter till Expressen, beskydda restaurangägaren efter att han begärt skydd. 

Outlaws ska ha kommit till restaurangen strax efter klockan 20 den 28 juni för att göra upp med gänget.
En 32-åring från Malmö, som en tid burit tröjor med Outlawsmärke, har tidigare anträffats med vapenatrapper och en av polisens teorier är nu att han kan ha hotat med det i det här fallet och att den nu häktade 26-åringen, som tillhör M16, haft med sig ett skarpladdade vapen och öppnat eld.


Minst fyra skott har enligt vittnen avlossats. 32-åringen från Malmö träffades av två kulor. En annan av Outlaws-anhängarna, en 38-årig man, träffades i höften av en annan kula.Den nu häktade 26-åringen har tidigare tillhört Hells Angels-gruppen Red & White Crew i Norrköping, och var den person som i en samband med en utpressningshärva i början av 2009 blev utpekad för att ha kastat in en handgranat i en lägenhet i Norrköping. Han blev dömd till fängelse i ett år bland annat för försök till utpressning och olaga hot. 

Sedan en tid tillbaka tillhör nu 26-åringen en nyetablerad grupp i Norrköping, M16 som ska ha kopplingar till Black Cobra.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2486817/allmanhet-i-fara-vid-norrkopingsskott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar