lördag 30 juli 2011

Bikertidning protesterar mot kalasets klädförbud

Än är inte sista ordet sagt om klädförbud på Luleå kalaset. Nättidningen och organisationen Payback Sverige protesterar mot Luleå Expos beslut och har under fredagen lämnat in en överklagan till förvaltningsrätten samt en begäran om inhibition av beslutet.



Luleå expo meddelade i veckan att personer som bär kläder med emblem riktad till kriminell verksamhet inte blir insläppta på länets sommarfestivaler. Detta ogillas av Payback Sverige som nu gör ett försök att upphäva beslutet om klädförbud på Luleå kalaset genom att begära inhibition. Med det menas att ett överklagat beslut tills vidare inte ska gälla under tiden det prövas. Payback har lämnat in en överklagan som juridiskt ombud åt en kommunmedborgare.

Payback skriver i en artikel på sin nätsida att det kommunägda företaget Luleå expo bryter mot lagen eftersom försöket att införa ett västförbud i kommunens lokaler avslogs i kammarrätten eftersom det förklarades strida mot yttrandefriheten. Men Karl Petersen är av en annan uppfattning.

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=6299969

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar