måndag 4 juli 2011

En medlem i Hells Angels uppges ha jobbat svart på rådhuset... Huvaligen!


Byggföretaget Peab anlitades när Stockholms rådhus skulle renovera domstolsbyggnaden. Enligt polis och åklagare använde sig Peab i sin tur av svart arbetskraft. Bland annat ska en medlem i Hells Angels ha varit en av dem som jobbade svart, med hjälp av falska fakturor och underentreprenörer, varav en drevs av Hells Angels-presidenten i Karlstad. Det berättar programmet Jobba Svart i Sveriges Radio P4.

– Jag vet att vi har ett antal medarbetare som har den här typen av tillhörighet och det är ett problem vi arbetar med för tillfället, säger Joakim Flink, säkerhetsansvarig på Peab, till programmet.
http://www.direktpress.se/vartkungsholmen/Arkiv/Artiklar/2011/04/Hells-Angels-medlem-renoverade-radhuset/

När byggföretaget Peab byggde om rådhuset i centrala Stockholm hade man enligt polis och åklagare hjälp av en svartjobbande medlem i Hells Angels. Det avslöjas i programmet Jobba Svart som sänds i P4. Peab har sitt huvudkontor i Förslöv på Bjärehalvön.
Säkerhetsansvarig: ”Ett problem vi arbetar med”

– Jag vet att vi har ett antal medarbetare som har den här typen av tillhörighet, och det är ett problem vi arbetar med för tillfället, säger Joakim Flink som är tidigare polis och nu säkerhetsansvarig på Peab.

– Men det är ju inte så att de här personerna dyker upp med sina västar på våra projekt. Det är inte alldeles enkelt att hitta de här kopplingarna.

Det är det stora tillslaget mot Hells Angels i Karlstad för ett par år sedan som resulterat i ett förundersökningsprotokoll på 33 000 sidor. Här menar utredarna att en 41-årig man jobbade svart då Peab byggde om rådhuset i centrala Stockholm under 2009. Detta med hjälp av falska fakturor och en kedja med tre underentreprenörer, varav en drevs av presidenten för Hells Angels i Karlstad. Publicerat: måndag 25 april
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=4471511

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar