fredag 29 juli 2011

"Han är en död man i fängelset"

I tisdags körde ett tusental motorcyklar från centrala Oslo till Utöya. Bland deltagarna fanns medlemmar från mc-gängen Hells Angels, Bandidos och Outlaws, rapporterar den norska tidningen Dagbladet.

Gäng som till vardags konkurrerar med varandra, i bland så våldsamt att gängkrigen skördar dödsoffer. Men för att hedra dödsoffren i de två terrorattentaten la gängen ner stridsyxorna.

– De är lika präglade av de fruktansvärda händelserna som alla vi andra. För oss var det viktigt att visa att vi står tillsammans, oavsett vilka vi är, var vi kommer från eller vad vi gör till vardags, säger Jens Martin Haagensen, som organiserade kortegen, till tidningen Budstikka.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2511681/han-ar-en-dod-man-i-fangelsetRivaliserande motorcykelgäng i Norge lade alla meningsskiljaktigheter åt sidan och förenades för att hylla minnet av offren på Utöya på tisdagen.

Tusentals mc-knuttar åkte från Oslo och andra norska städer till stranden som vetter mot Utöya där de lade ner blommor och höll en gemensam minnesstund.

–Här finns medlemmar i Hells Angels, Coffin Cheaters och Outlaws som åker sida vid sida i kväll – för första gången någonsin. De här grupperna är inte vänner med varandra, sade en av deltagarna Henrik Bauer Larsen.

Han påminde om att det i varje gäng finns medlemmar som kände människor som dödades på Utöya.
–Vapenvilan kommer inte att hålla, men till och med motorcykelpoliser meddelade om sitt intresse att delta när de såg inbjudningen till minnesstunden på Facebook i söndags, sade Bauer Larsen.
http://www.ot.fi/Story/?linkid=164722

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar