måndag 4 juli 2011

X-teamare som blev Outlaws häktades

För ett år sedan ingick 28-åringen i vad som kallade sig för x-team och drog på sig misstankar om misshandel och hot. Vilket han i torsdags skulle ha ställts inför rätta för. I stället blev han häktad för ny misshandel, senast under midsommarhelgen då han angrep och misshandlade en 19-åring utanför Rådhusgården. Då bar 28-åringen en väst med texten Outlaws.

Under ett par av händelserna för ett år sedan var 28-åringen i sällskap med en 29-årig kamrat som nu lagförs för flera brott i Falun. För ett år sedan satt 29-åringen häktad i ett mål tillsammans med en av dem som dömdes för medhjälp till mordet i x-teams dåvarande lokal i Hosjö 2004. Båda uppträdde i kläder med texters som visade att de tillhörde de kriminella nätverket Bandidos eller dess underavdelning x-team. Den senare dömdes för olaga hot medan 29-åringen friades.

I stället kom han att i december dömas till ett års fängelse för grov misshandel under närmast exakt samma omständigheter som det han friades för i Falun. Han avtjänar ännu straffet medan han lagförs för äldre brott i Falun.

Sedan fjolåret har den nu häktade 28-åringen blivit aktuell i ett tiotal ärenden hos Falupolisen. Därför ansågs måttet rågat i och med misshandeln under midsommarhelgen.
Förutom för den misshandeln häktas han också för misshandel bara någon vecka tidigare, den 1 juni, då han överföll en privatperson på Falugatan. Även då satt han anhållen med frigavs. Häktningen omfattar också misshandel och hot efter en händelse vid Statoil vid Vasagatan i slutet av maj.

28-åringen står dessutom redan innan under åtal för exempelvis olovlig körning.
Beslaget av Outlaws-västen visar att 28-åringen bytt kriminell tillhörighet.

GUBB JAN STIGSON
http://www.dalademokraten.com/Falun/X-teamare-som-blev-Outlaws-haktades/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar