måndag 1 augusti 2011

Prosenttijengit levittäytyvät Suomessa


Översättning från finska till svenska

Gangs procentuella spridning i Finland Central kriminalpolisen, de kriminella mc-gängen sprider sig till nya bostadsområden i Finland. Gang medlemsantal är också på uppgång, och deras beteende är mer synliga. Centralkriminalpolisen, det viktigaste för motorcykel har också verksamhet i Satakunta.
Finland har tre stora kriminella mc-gäng. Bandidos MC och kanonkulor MC har ett eget kontor i Satakunta och Hells Angels MC har ett starkt inflytande i regionen. 


-Det är känt att i Satakunta är nära Hells Angels MC-gäng i den andra, som arbetar i samarbete med Hells Angels, säger Detective Chief Inspector Jussi Oksanen. Central Bureau of Investigation att övervaka gänget aktivitet, tillsammans med andra olika myndigheter.
NBI vet inte den exakta orsaken till varför gängen utspridda över hela Finland. Det spekuleras att utvecklingen är en del av motorcykelgäng globala utbredning under kontroll, som fortsätter i dag. 


- Det kan vara så att vi vill se till att den egna verksamheten. Om du vill uppskatta en av området, så det bör sätta upp sina egna kontor, precis som i näringslivet, säger Oksanen. 


Medlemmar i mc-gäng av brottslingar begår de flesta narkotikarelaterade, ekonomiska och våldsbrott, samt olaglig inkasso. Speciellt talousrikoksien antalet växer. 


- Gang medlemmar är ivrigt engagerade i verksamheten och brottslig verksamhet är dold bakom bolagsstruktur. Företagen också används för penningtvätt, säger Oksanen.
Satakunta YLE 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar