onsdag 27 april 2011

Forundret over Påskefestivalen

— Vi stiller spørsmål ved lovligheten av å gå bredt ut med et forbud mot motorsykkeljakker på et arrangement som dette. Og vi er svært forundret over festivalleder Terje Ousdals utspill om dette i forkant av Påskefestivalen, sier Gabrielsen til Farsunds Avis.

Snudde
Ousdal gikk bredt ut og forfektet at Påskefestivalen ville nekte all «uniformering» av motorsykkelfolk. Han ville skjære alle over en kam og nekte alle med jakkemerker adgang til konsertene.


Festivalledelsen valgte imidlertid å tverrvende i det spørsmålet da det i løpet av påsken ble kjent at en nystartet MC-organisasjon som kaller seg PayBack Norge tok kontakt via sin advokat John Christian Elden. Like etter valgte Ousdal & co. å gå tilbake på kleskodekravet.


— Vi fôret PayBack med opplysninger om Påskefestivalens kleskode. Men det var de som engasjerte Elden og som tok opp saken på prinsipielt grunnlag, sier Glenn Gabrielsen.


Han mener det er viktig å få avklart lovligheten i det han mener er diskriminering av enkeltgrupper og enkeltmennesker på grunn av en klubbtilhørighet.


— Hadde det vært et privat arrangement, ville det vært en ting. Men festivaler som denne får offentlig støtte. Da bør de være underlagt norske lover og regler, mener Gabrielsen.

Boikott
Til tross for at festivalledelsen firte på kleskodekravet og valgte å åpne konsertene for MC-folk med jakkemerker, var det svært få av denne gruppen representert på konsertene.


— I Twin Eagles valgte vi å boikotte festivalen. Årsaken må være innlysende. Man føler seg ikke velkommen et sted der man må engasjere advokat for å få adgang. Men jeg vet at det var noen MC-folk med jakkemerke til stede — blant annet fra Lyngdal, forteller Glenn Gabrielsen.


Også TNT-trommis Diesel Dahl, som selv er en aktiv motorsykkelkjører og tidligere profilert Hells Angels-medlem, stilte med jakkemerke bak trommene.


— Så vidt jeg vet gjorde han det i solidaritet med oss, sier Glenn Gabrielsen, som sammen med klubbvenner hentet den profilerte musikeren til en privat sammenkomst i Twin Eagles lokaler etter TNT-konserten.

http://www.farsunds-avis.no/artikkel.asp?Artid=76835

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar