tisdag 26 april 2011

Mysko text från Finland - Moottoripyöräjengit päristelivät Facebookiin

Facebook hooked också kriminella mc-gäng. Central kriminalpolisen i Finland har visat att många motorcykelgäng behålla sina egna webbplatser Internet samhällstjänst.

Till exempel är Bandidos kapitel Harjavalta, Minetown (Virkkala) och Tammerfors Facebook-sida.


- Det kan vara att motorcykelns klubbar som vill ändra använda Facebook offentliga image, säger fenomen centrala kriminalpolisen Intelligence Division kriminalkommissarie Jussi Oksanen.

- Det är sällsynt att en person inte är på Facebook. Brottslingar använder sociala medier så mycket som andra, är det inte förbjudet. Användning av media är en grundläggande rättighet, understryker Oksanen.



En brottsling webbplatser kan vem som helst fritt utforska. Du kan hitta massor av information om motorcykel klubbar, personer med anknytning till hobbyer, intressen, vänner och intressenter.
Webbplatser kan klicka på knappen "Lägg till som vän" klubb, och vänner.
- Du bör vara noga med att inte avvika till fel kille listan, rekommenderar Oksanen.
Du kommer att se ansiktet med bilder gäng polare listan över undertecknare. Några av dem presenterar en medlemmar Motorcycle Club, resten av namnen på vänner och intressenter inflytande.
Bland de finländska och utländska namn, från asiatiska till tyska.
Detective Chief Inspector anser det vara möjligt att många av de personer kompislista inte existerar.
- Det är omöjligt att veta vem som är vem på Facebook. Det kan synas som sig själv, en granne, eller ens Tauno Palona. Internet är enkelt att skapa en falsk identitet, säger Oksanen.
Till exempel var Bandidos MC Harjavalta förra veckans 984 vänner.
Profil data visar att gruppen anser rapartist från Petri Nygård, techno musik och tv-drama serie Sons of Anarchy, som berättar motorcykelgäng liv i Kalifornien.
Denna information är robust grundläggande princip: "Om du skär en vi alla blöder", dvs finska "om viillät en, vi alla vuodamme blod."
Mål av intresse är markerade, bland annat sex, droger och techno musik samt Hot Bikin Babes-bikinityttösivusto.
Webbplatsen innehåller länkar till supporterklubbar och intressegrupper, bland annat Hot Girls i Helsingfors, som ska erbjuda en "högre nivåer av privat striptease och programmering."
Har du kommit över ett brott brott på Facebook? Ta ställning!

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/50713-moottoripyorajengit-paristelivat-facebookiin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar