lördag 30 april 2011

Förre Solidos­ledaren greps igen

Gävle:

Den 33-årige före detta Solidosledaren från Hofors och hans 35-årige medhjälpare greps på fredagen igen av polisen.

Den förste på nytt misstänkt för skottet i benet på en 26-åring i Sandviken i februari. 35-åringen misstänks för ett nytt brott – att ha misshandlat en ung man med ett järnrör i Sandviken i påskhelgen.

Den 33-årige förre Solidosledaren har åkt in och ut ur polisens arrest och häktet ända sedan han kom ut ur fängelse förra sommaren. Han hade då avtjänat ett långt fängelsetraff efter polisens sprängning av mc-klubben Solidos 2006.

Tillsammans med 35-åringen misstänktes han för och dömdes i tingsrätten för ett olaga frihetsberövande i september. Vid en fordonskontroll i Kungsgården hittade polisen en man inlåst i bakluckan. Båda frikändes i hovrätten.

Men även 35-åringen greps och anhölls på fredagen. För honom handlar det om ett nytt brott. Han misstänks under påskhelgen ha misshandlat en man i 20-årsåldern i Sandviken med ett järnrör. Motivet ska vara att denne hade hjälpt 33-åringens före detta flickvän att byta lås i sin dörr.

Till bilden hör att polisen just nu jobbar hårt för att stoppa en nyetablering av en mc-klubb i Gästrikland, som ersättare för den Bandidosanknytna klubben Solidos som upphörde 2006. Man genomför många kontroller mot misstänkta kriminella i Hofors och Sandviken. Till exempel dömdes 33-åringen nyligen för grovt rattfylleri och 35-åringen har nyligen åkt fast för olovlig körning.
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.3114411-forre-solidos-ledaren-greps-igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar