fredag 15 april 2011

Stefan Eriksson misstänkt för nya brott

– Han har delgivits misstanke om grovt bedrägeri, uppger Britt-Marie Johansson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

Stefan Eriksson hann inte ens avtjäna straffet för sina senaste brott innan han anklagades för ny kriminalitet. Enligt Britt-Marie Johansson misstänks han ha skaffat fem–sex dyra bilar, antingen på avbetalning eller leasing, ”utan att ha haft för avsikt att göra rätt för sig”.

Stefan Eriksson sitter i fängelse där han nyligen hörts av polisen. Han avtjänar ett 1,5-årigt straff för att ha varit med och hällt bensin över en person som krävts på 500 000 kronor.

Den ekobrottshärva där han nu figurerar består av två delar. Uppsaladelen omfattar enligt åklagaren bedrägerier på 6–7 miljoner kronor. Aktörerna ska ha köpt in bilar och byggvaror utan att betala, bland annat från företag i Uppsala. 
http://www.unt.se/uppsala/stefan-eriksson-misstankt-for-nya-brott-1314566.aspx

Tidigare ledaren för den så kallade Uppsalamaffian är misstänkt i en ny brottshärva. Åklagaren räknar med att totalt kunna åtala 10-15 personer i miljonhärvan som har kopplingar både till Uppsala och Göteborg. (TT)
http://norran.se/nyheter/inrikes/article1153818.ece 

SPELMOBILER VI MINNS | Gizmondo 

Mycket har skrivits och sagts om den bärbara spelkonsolen Gizmondo. Historien om den lilla spelkonsolen som skulle revolutionera marknaden har egentligen allt –från vidlyftiga fester och en extrem och okritisk hajp till maffiakopplingar och förluster på hundratals miljoner. För att inte tala om den spektakulära kulmen när en berusad Stefan Eriksson (kallad Tjock-Steffe) kraschar sin Ferrari Enzo i kullarna ovanför Malibu och skyller på den mystiska tysken Dietrich som aldrig hittas av polisen.

Men bortsett från alla fantastiska detaljer så fanns det faktiskt en spelkonsol som dessutom hade gsm-kretsar i sig. Och även om det inte gick att ringa med ursprungsmodellen så fanns det långt gångna planer på att det skulle fungera i en senare version.

Läs den högtflygande historien om Gizmondo. 17 februari 2008
http://www.svd.se/naringsliv/it/hogt-spel-i-gizmondo_1818327.svd

2 kommentarer: